Image
EERSTE CONTACT

Het eerste contact verloopt meestal via onze obesitascoördinator Lise Boddaert. Zij geeft u de nodige informatie en verwijst u naar het juiste traject, zijnde een intensieve begeleiding's traject om te vermageren of eerder een chirurgisch traject.

Image
AFSPRAAK

Nadat er samen met u beslist is welk traject u zal doorlopen worden de nodige afspraken gemaakt met ofwel de diëtiste, het obesitas revalidatiecentrum of het multidisciplinaire obesitas team om te bepalen of u een goede kandidaat bent voor een eventuele operatie.

Image
CONSULTEN

Wanneer u aan de voorwaarden voldoet en in aanmerking komt voor een chirurgische traject zullen de nodige consultaties worden vastgelegd tot het bekomen van een multidisciplinaire goedkeuring welke zorgt voor een terugbetaling van u overgewichts heelkunde. U krijgt een consultatie bij uw bariatrie chirurg, endocrinoloog, anesthesist, gastro-enteroloog, radioloog en anesthesist.

Image
MULTI DISCIPLINAIR OVERLEG

Op het multidisciplinair overleg comité gaan alle betrokken collega's uitvoerig alle verslagen bekijken, overleggen en hun beslissing wordt door de coördinator aan u meegedeeld. Wanneer er een positief advies tot operatie is bekomen zal ze u terug een afspraak maken bij de chirurg. Op deze consultatie kan u opnieuw al uw essentiële vragen stellen en wordt de operatie datum afgesproken en alle terugbetaling's formaliteiten in orde gemaakt.

Image
DE OPERATIE

De dag van de operatie wordt u 's morgens vroeg opgenomen in het AZ Herentals. De operatie gebeurt onder algemene verdoving en duurt ongeveer een uur. De dag nadien verlaat u normaal in goede toestand het ziekenhuis.

Image
REVALIDATIE

Elke patiënt na een overgewicht chirurgie wordt aangeraden om een postoperatief revalidatieprogramma te volgen in ons ziekenhuis. Hier wordt u intensief begeleid door een kinesist diëtiste en psycholoog.

Image
INGREPEN

Frequenst uitgevoerd zijn gastric bypass en gastric sleeve ingrepen doch ook redo ingrepen na vorige vermageringsingrepen.

Image
ONS TEAM

Ons team bestaat uit abdominaal chirurgen, dietisten,psychologen,endocrinologen, kinesisten, anesthesisten en gastroenterologen.

Image
BMI

Bereken snel je BMI. De BMI geeft aan of je gewicht gezond is in relatie tot je lengte.

Image
MAELA OPVOLG APP

Patiënten na een overgewicht ingreep worden zeer goed opgevolgd om tot goede resultaten te komen. Wij volgen onze patiënten twee jaar na de ingreep zowel op onze consultaties bij de diëtist, de chirurg als de psycholoog doch ook preferentieel via in op je smartphone geïnstalleerde Maella app waarmee er heel veel informatie kan uitgedeeld worden in beide richtingen.

Image

Abdominale Heelkundige dienst AZ Herentals

Associatie Abdominale Heelkunde Herentals

© 2024 AbdominaleHeelkundeHerentals

Wij gebruiken geen cookies, slaan geen persoonlijke informatie over onze gebruikers op en voldoen aan de Europese GDPR wetgeving.