Hoeveel ga ik afvallen na een gastric bypass operatie?
We verwachten dat je minimaal 60% van je teveel aan gewicht zult verliezen maar dit kan tot ideale gewichten gaan, je hebt deels in eigen hand.
Hoelang moet ik in het ziekenhuis verblijven na een dikdarmoperatie?
Gemiddeld liggen de mensen zo de ingreep via een kijkoperatie gebeurd is 3-5 dagen in ons AZ vanaf de operatie?
Ga ik te veel huid hebben na een bypass?
Slechts 1 op 6 patiƫnten laat huid te veel wegnemen na bariatrische ingrepen dit hangt van de leeftijd, de elasticiteit van de weefsels en snelheid van afvallen, voor sommige patiƫnten zal dit ook niet hinderen. Wanneer dit hygienisch of functioneel hindert dan is er een terugbetaling, niet voor puur esthetische redenen. Deze indicatie is niet terugbetaald en wordt door de overheid met 21% BTW verhoogd.
Hoelang mag ik niet heffen na een liesbreuk operatie?
Na een kugel of een TEP laparoscopisch herstel is dit 2 weken strict, maximaal 2kg - nadien binnen pijngrens, na 6 weken is er geen verbod meer.
Moet ik na mijn darmkanker ingreep een nabehandeling krijgen zoals chemo therapie?
Dit zal hoofdzakelijk afhangen van het stadium vd ziekte, ben je er vroeg bij, zijn er geen uitzaaiingen in de klieren etc dan is de kans groot dat er enkel een stricte opvolging voorgesteld wordt.
Gebeurd mijn ingreep op daghospitaal of moet ik worden opgenomen in het ziekenhuis na de operatie?
Meer dan 70% van al onze ingrepen gebeuren op daghospitaal, zeker alle kleine breuken,galblazen 1 op 2, darmoperaties worden meestal enkele dagen opgenomen postoperatief. Maagbypass ingrepen worden s'anderdaags ontslagen.
Wat zal mijn ingreep mij kosten?
Al onze artsen zijn volledig geconventioneerd dus werken aan RIZIV-conventie tarieven door de overheid vastgelegd, op een kamer met 2 betaald U geen supplementen (hier betaald u enkel het wettelijk vastgelegd REM-geld), op een kamer alleen vraagt gans het AZ Herentals 130% supplement op de RIZIV tarieven, als U hier geen aanvullende verzekering voor heeft die dit betaald raden wij u een kamer met 2 aan. Wenst U hier een idee van deze prijzen (Kamer alleen) kan U dit beter met uw arts overleggen die bij twijfel dit samen met de dienst facturatie kan bekijken.
Image

Abdominale Heelkundige dienst AZ Herentals

Associatie Abdominale Heelkunde Herentals

© 2022 AbdominaleHeelkundeHerentals

Wij gebruiken geen cookies, slaan geen persoonlijke informatie over onze gebruikers op en voldoen aan de Europese GDPR wetgeving.