Endeldarm operaties

Stacks Image 255

  • De endeldarm of het rectum is het laatste deel van de dikdarm voor de aars die eigenlijke een reservoir vormt met sensoren.
  • Komt hier stoelgang in terecht voel je dat je op toilet hoeft te gaan.
  • Problemen die chirurgisch behandeld kunnen worden zijn rectumpoliepen te groot voor endoscopisch verwijderen, hier bieden de onze TAMIS ingreep voor aan (TransAnalMinimalInvasiveSurgery)
  • Maligne of kwaadaardige rectum gezwellen worden multidisciplinair onderzocht en behandeld door de collega's gastro-enterologen, radiotherapeuten, oncologen en chirurgen. Ons deel bestaat uit resectie van een deel van het rectum via laparoscopie, hier bieden we PME (PartialMesorectalExcision) of bij lager gelegen tumoren ta-TME ingrepen (transanal-TotalMesorectalExcision)welke wij als moderne en beste oncologische ingrepen aanbieden sinds 2015 na grondige opleidingen van gans het team.
  • Verder worden ook darmverzakkingen met dyschesie en prolaps symptomen behandeld door laparoscopische rectopexy - soms gecombineerd met cystopexy (samen met de dienst urologie)en of hysterectomie met colpopexy (samen met de dienst gynaecologie)

Image

Abdominale Heelkundige dienst AZ Herentals

Associatie Abdominale Heelkunde Herentals

© 2024 AbdominaleHeelkundeHerentals

Wij gebruiken geen cookies, slaan geen persoonlijke informatie over onze gebruikers op en voldoen aan de Europese GDPR wetgeving.